Звіт про відповідність резидента Дія Сіті – час звітуватись!

19.02.2024

Резиденти Дія сіті ставлять багато питань аудиторам в процесі наданні останніми професійних послуг.

Ми вирішили підготувати коротеньке попурі питання – відповіді*:

1.Чи зобов’язаний резидент Дія сіті проходити аудит?

Відповідь: так, зобов’язаний. Для перевірки тверджень резидента Дія Сіті, викладених у звіті про відповідність за певний період.

2.Хто готує звіт про відповідність резидента Дія Сіті аудитор чи підприємство?

Відповідь: звіт про відповідність резидента Дія Сіті – готує резидент Дія Сіті, а незалежний висновок – звіт з надання впевненості (МСЗНВ 3000), готує суб’єкт аудиторської діяльності за результатами перевірки тверджень резидента Дія Сіті, викладених у звіті про відповідність за певний період. 

3.Яка форма Звіту про відповідність резидента Дія Сіті?

Відповідь: форма Звіту про відповідність резидента Дія Сіті та порядок заповнення  можна знайти в постанові Кабміну «Про затвердження порядків з питань адміністративного оскарження рішення про втрату статусу резидента Дія Сіті та звітності резидентів Дія Сіті, Положення про апеляційну комісію для розгляду скарг на рішення про втрату статусу резидента Дія Сіті» за посиланням https://www.kmu.gov.ua/npas/deiaki-pytannia-administratyvnoho-oskarzhennia-rish-a1492

4.Які звіти зобов’язаний подавати резидент Дія Сіті та за які періоди?

Відповідь: початковий звіт про відповідність (за підсумками трьох повних календарних місяців, наступних за місяцем, у якому набуто статус резидента Дія Сіті) та звіт про відповідність річний (подається за період з дня набуття статусу резидента Дія Сіті до 31 грудня відповідного календарного року).

5.Які терміни надання початкового звіту про відповідність та звіту про відповідність річного?

Відповідь: початковий звіт не пізніше як в останній день шостого календарного місяця, наступного за календарним місяцем, у якому набуто статусу резидента Дія Сіті і звіт річний не пізніше 1 червня року, наступного за звітним.

6.Чи є законодавчі послаблення на період дії на період дії воєнного стану?

Відповідь: відповідно до Постанови Кабміну від 29 березня 2022 р. № 382 резидент Дія сіті не втратить статус якщо до 1 січня календарного року, що настає за роком, наступним за роком припинення чи скасування воєнного стану, не подасть звіти про відповідність та незалежний висновок, але ДПС уточнює, що звіт і висновок подавати все одно треба у терміни передбачені Законом

УВАГА!!!! Постановою Кабміну від 13 лютого 2024 р. № 163 було скасовано Постанову Кабміну від 29 березня 2022 р. № 382 і вже за 2023 звітний рік потрібно подати звіти про відповідність та незалежний висновок.

7.В яких випадках резиденту Дія Сіті потрібно подавати до Мінцифри незалежний висновок – звіт з надання впевненості?

Відповідь: незалежний висновок, наданий суб’єктом аудиторської діяльності подається до початкового звіту про відповідність та звіту про відповідність річного (хоча тут є певні різниці критеріях що підтверджуються).  

8. Кому і як відправляти звіт про відповідність резидента Дія Сіті?

Відповідь: У визначені Законом строки, резидент Дія Сіті зобов’язаний подати до Мінцифри звіт за формою та додані до нього документи.  Звіт та додані до нього документи подаються в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги» в один із таких способів: через державний вебпортал правового режиму Дія Сіті (city.diia.gov.ua); шляхом надсилання на адресу розміщеної на офіційному вебсайті Мінцифри в мережі Інтернет електронної пошти, призначеної для комунікації із заявниками та резидентами Дія Сіті.

9.Які вимоги до аудитора резидента Дія Сіті?

Відповідь: незалежний висновок має бути поданий суб’єктом аудиторської діяльності, який відповідно до Закону України “Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність” має право проводити обов’язковий аудит фінансової звітності.

Якщо у Вас ще залишились будь-які питання, щодо звітності або аудиту резидента Дія Сіті – welcome!

+38 050 353 30 33

*Відповідно до Закону України від 15.07.2021 № 1667-IX «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні»

Богданова Ольга

Поділіться посиланням

НашіПослуги

Crowe Аудит Україна

Crowe Аудит Україна

Аудиторські фірми, що входять до мережі Crowe Global – це бездоганна якість обслуговування, висока інтеграція в процеси надання послуг та професійний досвід у всіх секторах бізнесу – незалежно від його розміру.

Бухгалтерські послуги

Бухгалтерські послуги

Ми пропонуємо широкий спектр видів бухгалтерських послуг, що сприяють успішному функціонуванню вашого бізнесу.