Електронна звітність SAF-T

12.02.2024

SAF-T, або Standard Audit File – Tax, є міжнародним стандартом електронного обміну достовірними даними бухгалтерського обліку. Цей стандарт створено з метою полегшення процесу подання бухгалтерської інформації компаній на вимогу державних органів та аудиторів.

SAF-T UA: Українська Версія

SAF-T UA є українською версією стандартного аудиторського файлу, що представляє собою електронний файл стандартизованої структури. Його основна функція – збирати дані з різних облікових систем щодо активів, капіталу, зобов’язань та фінансово-господарського стану підприємства.

Standard Audit File – Tax UA був розроблений відповідно до Рекомендацій ОЕСР щодо стандартного аудиторського файлу.

Області Застосування SAF-T UA

SAF-T UA включає дані ряду складових типових облікових систем суб’єктів господарювання:

  • Головна книга: Облікові регістри.
  • Розрахунки з покупцями: Довідник контрагентів-покупців, відомості про продажі та платежі.
  • Розрахунки з постачальниками: Довідник контрагентів-постачальників, відомості про придбання та платежі.
  • Необоротні активи: Довідник основних засобів та нематеріальних активів, амортизація та переоцінка.
  • Запаси: Довідник запасів/продукції та рух запасів/продукції.

Особливості SAF-T UA

Важливо зазначити, що SAF-T UA не охоплює податки, пов’язані з нарахуванням заробітної плати, за винятком узагальнених даних, які можуть бути представлені в Standard Audit File – Tax UA.

Технічні Деталі та Ресурси

SAF-T UA створюється у форматі XML на основі затвердженої податковим контролюючим органом схеми XSD. Для отримання більш детальної інформації та технічного опису, рекомендуємо відвідати офіційний сайт.

Standard Audit File – Tax UA є важливим інструментом для підприємств, спрямованим на полегшення обміну бухгалтерською інформацією з державними органами та аудиторами.

З презентацією технічного опису стандартного аудиторського файлу Standard Audit File – Tax UA для розробників та постачальників ERP систем та програм бухгалтерського обліку можна ознайомитись на офіційному сайті ДПС України за посиланням тут.

Додаткова інформація та технічний опис Standard Audit File – Tax UA доступні тут.

Для отримання додаткової інформації та консультацій звертайтеся за номером +38 050 353 30 33 або напишіть нам на електронну пошту Info@crowe.com.ua

Поділіться посиланням

НашіПослуги

Crowe Аудит Україна

Crowe Аудит Україна

Аудиторські фірми, що входять до мережі Crowe Global – це бездоганна якість обслуговування, висока інтеграція в процеси надання послуг та професійний досвід у всіх секторах бізнесу – незалежно від його розміру.

Бухгалтерські послуги

Бухгалтерські послуги

Ми пропонуємо широкий спектр видів бухгалтерських послуг, що сприяють успішному функціонуванню вашого бізнесу.